Σωματείο Εργαζομένων Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Καλαμάτας

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Η ανακολουθία λόγων και έργων της Κυβέρνησης, μας οδηγεί όλους σε κοινή συστράτευση για την ανατροπή των πιο αντιλαϊκών μέτρων που επεβλήθησαν στην Κοινωνία και μάλιστα από μια συγκυβέρνηση που ενστερνίζεται τις αξίες και τη φιλοσοφία της Αριστεράς. Με τη δυναμική μας παρουσία στο εργατικό αγωνιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016, στις 6 μμ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, θα στείλουμε μαζικό μήνυμα ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης, της υποβάθμισης και της εξαχρείωσης του κοινωνικού ιστού του Κράτους, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους πολίτες.

Μέσα στην μαυρίλα της εφαρμογής των προηγούμενων βάρβαρων αντεργατικών-αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων και σε μια περίοδο που βιώνουμε ήδη τις δραματικές συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα (ασφαλιστικό-φορολογικό-δάνεια-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας),  τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση είναι σε διαβούλευση με τους δανειστές, για αλλαγές που θα αφορούν νέες αναδιαρθρώσεις στον πυρήνα των εργασιακών σχέσεων (κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μειώσεις στον κατώτατο μισθό) αλλά και περιορισμό μέχρι και κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας, θεσμοθέτηση του εργοδοτικού lock-out, καμία προστασία της συνδικαλιστικής δράσης).

Οφείλουμε να επισημάνουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινωνικού διαλόγου για τον θεσμό των ελεύθερων διαπραγματεύσεων, για την συζήτηση, συμφωνία και υπογραφή ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, που θα διασφαλίζουν τον μισθό με γενική, καθολική ισχύ και επεκτασιμότητα για όλους τους εργαζόμενους.

Εμείς συνεχίζουμε στο δύσκολο δρόμο του αγώνα, όσο αυτοί συνεχίζουν να ξηλώνουν το πουλόβερ των εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

 

Δε θα πληρώσουμε την κρίση τους! Δε θα γίνουμε η κερκόπορτα για το νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν! Η ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή!.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΩΡΑ 18.00

 


                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ευχές

Ευχές

29 Δεκεμβρίου 2019
Ο προεδρος και τα μελη…
Χριστουγεννιάτικη γιορτή της καπνοβιομηχανίας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της καπνοβιομηχανίας "Καρέλια" για τα παιδιά

17 Δεκεμβρίου 2019
Η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας "Καρέλια" διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά…

Επικοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Καλαμάτας
Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας - Αριστομένους 
Τ 27210 28633
email: sekkalamata@gmail.com

 

Αποστολή Email

Ασφαλιστικά Προγράμματα

Ασφαλιστικά Προγράμματα για τους εργαζομένους της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Προσφορές Καταστημάτων !