Σωματείο Εργαζομένων Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας Καλαμάτας

Καταγγελτική ανακοίνωση OEKE για ΣΕΚΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας καταγγέλλει τη  διοίκηση της Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη τη διαδικασία «εξόντωσης» του προσωπικού της επεκτείνοντας τις απολύσεις των εργαζομένων της.

Η συγκεκριμένη εταιρεία το τελευταίο χρονικό διάστημα προέβη σε αυθαίρετες και πραξικοπηματικές ενέργειες, επιβάλλοντας μονομερή μείωση μισθών στους εργαζόμενους ύψους 35% έως 50%.  Αυτή η εκδικητικού χαρακτήρα κίνηση έρχεται ως συνέχεια στην εκ περιτροπής εργασία που επέβαλλε -  3ήμερη και 4ήμερη απασχόληση την εβδομάδα - για όσους εργαζόμενους αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις,  αγνοώντας και παρακάμπτοντας τους Νόμους και την εργατική νομοθεσία.

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθειά της εταιρείας για φίμωση όλων των εργαζομένων της, με σαφή στόχο την πλήρη ανακύκλωση του προσωπικού, με εργαζόμενους με νέες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα, με νέα μισθολόγια φτώχειας, που στο μέλλον να μπορεί να τους αντικαταστήσει ακόμα πιο εύκολα και  συγχρόνως «τιμωρώντας» όσους έχουν ακόμα το σθένος να αντιστέκονται σε αυτές τις ασύδοτες εργοδοτικές πρακτικές.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ και θα είναι παρούσα όπου χρειάζεται. Καλούμε την εταιρεία να εφαρμόσει έστω και την ύστατη στιγμή την  συλλογική σύμβαση εργασίας Καπνοβιομηχανίας όλης της χώρας που υπογράφηκε στις 14 Μαΐου 2013 και  ν’ αποσύρει άμεσα τις αντεργατικές αποφάσεις της και να σεβαστεί τους νόμους του Ελληνικού Κράτους και τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων της, διότι πολύ σύντομα θ’ αντιμετωπίσει συνδικαλιστικά και νομικά τις συνέπειες αυτών των παράνομων πράξεων.

Πρόσφατες Αναρτήσεις

Ευχές

29 Δεκεμβρίου 2019
Ο προεδρος και τα μελη…